viernes, 15 de febrero de 2013

Puta

Me propongo esto:

- Repensar los insultos. Evitar palabras como: puta, hijodeputa, zorra, y otros sinónimos de la misma idea. Por lo menos, usadas con connotación negativa.

- Reducir el cacao y el azúcar que consumo. (Porque su consumo ayuda a perpetuar la esclavitud en otros lugares del mundo, aunque no la vea directamente.)

Nada nuevo. Pero cada vez me parece más importante y son actitudes que debería resultarme más o menos fácil cambiar. Dependen mucho más de mí que cosas como el consumo de carne, que sin vivir sola y aceptando que otras personas (me) cocinen lo que les parezca mejor, son bastante más complicadas.

Hace unos días vi este vídeo y me encantó. Me estuve planteando si ponerlo aquí también. Puta insulta a todas las mujeres, así que más vale reapropiarse del término. Llevo meses pensando sobre este tema. Así que sí, yo también soy una puta.

2 comentarios:

  1. Demolidor el vídeo... i si, jo tampoc hauria de fer servir la paraula puta encara que no la vulgui fer servir en sentit pejoratiu, perquè el fet és que ja se li ha donat un sentit pejoratiu.

    ResponderEliminar
  2. M'autocorretgeixo. No es tracta de no utilitzar-la en sentit negatiu. Es tracta de només utilitzar-la per donar-li un valor positiu.

    Anècdota de fa anys. En un poble, anem a sopar a un bar qualsevol. I surt el cuiner (crec que coneixia a una de les noies amb les que anava). I diu que ens farà una bona mariconada. ¿Saps a què es referia? Doncs a fer un bon plat, creatiu i cuidant els detalls. Era una mariconada perquè ell era marica.

    Em va agradar perquè moltes vegades parlem de reapropiar-nos els insults, però la gent segueix utilitzant-los amb connotacions negatives o no prou positives, cosa que en el fons reforça els prejudicis, encara que momentàniament ens puguem riure d'ells.

    ResponderEliminar